Общият индекс на цените на производител в България се понижава с

...
Общият индекс на цените на производител в България се понижава с
Коментари Харесай

Производствените цени на тока и топлоенергията с най-голям спад през април

Общият показател на цените на производител в България се намалява с 2.3% през април 2023 година по отношение на предходния месец. Намаление е записано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 8.3%, и в преработващата индустрия - с 0.1%, до момента в който в добивната индустрия се следи нарастване с 1.4%. Това демонстрират данните на Националния статистически институт(НСИ), оповестени през днешния ден.

Според данните на статистиката показателят на цените на производител на вътрешния пазар намалява с 3.2% по отношение на април 2022 година. Понижение е записано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7.0%, и в преработващата индустрия - с 0.8%, до момента в който в добивната индустрия е регистрирано нарастване с 2.2%.

Общият показател на цените на производител също намалява с 3.5% през април 2023 година в съпоставяне със същия месец на 2022 година. Значителен спад на цените се следи при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 19.0%, както и в добивната индустрия - с 2.1%, а в преработващата индустрия е записано нарастване - с 3.6%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР